Rangel Silaev

Base

Eigen naam

Rangel Silaev

Artiesten/bedrijfsnaam

Rangel

Over mij

Mijn naam is Rangel Silaev, ik ben een 18-jarige pianist https://youtu.be/92g9ZI1OpNY , componist https://youtu.be/czOYi11Mxnw en (film)muziekproducer https://youtu.be/zyji86u9k0E , nu studerende op het koninklijk conservatorium in Den Haag. Ongeveer 4 jaar geleden ontwikkelde ik een grote passie voor het maken van eigen muziek, en ik begon dus te experimenteren met het produceren van filmmuziek en elektronische muziek, waarbij ik mijn achtergrond en kennis die ik met pianospelen heb ontwikkeld daarbij toepas. Hierdoor heb ik uiteindelijk mijn echte doel ontwikkeld, en ben ik nu meer bezig met muziek dan ooit. Elke dag, of het nou op het conservatorium is, in mijn studio of onderweg naar een concert, ben ik bezig met muziek, geef ik les of treed ik op.

Toen ik 10 was werd ik door het conservatorium voor de vooropleiding aangenomen en kreeg ik heel erg intensieve lessen. Niet alleen piano, maar ook theorie, muziekanalyse en compositie. Vanaf dit moment werd mijn hobby een serieuze zaak, en begon ik ook veel met optreden. Zo heb ik bijvoorbeeld in deze periode mogen soleren met een van de grootste Duitse symfonieorkest “Neue Philharmonie Westfalen”, waarmee ik het 2de deel uit het 2de piano concert van Rachmaninoff mocht soleren. Ook veel recitals door heel Nederland propten mijn agenda vol.

Tijdens vooropleiding begon ook mijn echte passie voor het componeren van muziek. Hiervoor had ik al compositieles, maar in deze periode kreeg mijn passie voor compositie opeens een enorme boost. Ik installeerde een programma op mijn laptop waarmee je zelf muziek kon maken, en begon gewoon te experimenteren. Al snel merkte ik dat dit eigenlijk tot hele goeie resultaten leidde, omdat ik natuurlijk al een behoorlijke muzikale achtergrond had. Ik ging daarom ook intensief verder met het produceren van muziek, en nam hier ook lessen in. Ook componeerde ik mijn ‘Hymne voor vrede’ voor piano en orkest, wat compleet in het teken staat van onderlinge begrip, vrede en de muziek als een universele taal.

In de tussentijd ontwikkelde ik me ook nog sneller als pianist, en mocht ik steeds groter uitpakken. Zo mocht ik bijvoorbeeld in 2016 in de grote zaal van de Doelen soleren, wat een droom was die eindelijk uitkwam. Ook mocht ik de 1ste prijs in handen nemen in het internationale Novak pianoconcours in Tsjechië en werd ik genomineerd voor de Gouden Label van Klassiek Centraal in Antwerpen. Kortom, ik kreeg het steeds drukker, maar dat zorgde ook voor meer plezier.

Nu, anno 2018, heb ik eindelijk me echte passie kunnen ontwikkelen en me kunnen ontplooien. Ik ben nu meer met muziek bezig dan ooit, geef les in een studio, en heb ontzettend veel projecten waar ik mee bezig ben. Ook met het produceren van muziek ben ik nog steeds bezig, zo heb ik bijvoorbeeld laatst een nummer van me mogen releasen op een van de grootste youtube kanalen voor muziek, namelijk ‘Future House Music’, waar ik zelf altijd naar muziek luister, maar plotseling nu mijn eigen naam tussen alle andere grote namen in zie.

Ook ben ik bezig met een nieuw project te ontwikkelen voor mijn filmmuziek. Zo wil ik nog meer de combinatie leggen tussen het klassieke wat ik doe en het moderne, om zo een compleet nieuw project te ontwikkelen. Ik hoop namelijk om een programma van 1 uur lang te kunnen vullen met compleet eigen werken, wat vooral filmmuziek is. Deze muziek bestaat uit veel akoestische instrumenten, maar er zitten ook vaak elektronische elementen doorheen, wat deze muziek een nieuwe dimensie geeft. Ik ben nu bezig om deze muziek zo veel mogelijk live te kunnen uitvoeren, en hoop veel muzikanten in dit project te betrekken.

In de komende jaren hoop ik dat ik deze projecten nog meer kan uitbreiden, en zoveel mogelijk enthousiaste musici en muzikanten hierbij kan betrekken, om iedereen een mooie kans te geven en iedereen deel uit te laten maken van een nieuw project, wat voor zowel jong als oud publiek aantrekkelijk is en waarin ik al mijn verschillende kanten tot één kan laten smelten en mijn creatieve ideeën zonder grenzen kan ontplooien.

Nog steeds ben ik op zoek naar mensen die me met deze projecten willen steunen, willen helpen of willen participeren. Ik wil graag met zoveel mogelijk mensen deze projecten waarmaken, en dat kan alleen door goede banden te leggen en mooie samenwerking te creëren. Niet alleen muzikanten, maar ook mensen zoals bijvoorbeeld stage managers, iemand die visuals maakt, pr-managers etc. heb ik nodig hiervoor. Bent u, of kent u iemand die wellicht geïnteresseerd zou zijn in het waarmaken van deze projecten, of een klein steentje wil bij brengen, neemt u dan alstublieft contact op via mijn email: kamerton@wxs.nl. Meer informatie over mij en mijn concerten staat op de site http://www.rangel.nl