Straatmuzikanten ontdekken de digitale fooi

Straatmuzikanten ontdekken de digitale fooi; iets wat in andere Europese steden zoals Londen en Madrid al “normaal” is. In ‘het nieuwe normaal’ betalen steeds meer mensen contactloos en is de digitale fooi in opkomst voor zangers en muzikanten op straat.
De coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat mensen het optreden nu op een andere manier waarderen en belonen; op de digitale manier. Geld wat voorheen rinkelde in een pet, rinkelt nu via een app op de telefoon.
Nu mensen meer contactloos betalen en dus minder contant geld bij zich hebben in verband met besmettingsgevaar, waarderen voorbijgangers de straatoptredens nog even zeer.
Telefonische overboekingen via betrouwbare betalingssystemen, via je website of QR-code zorgen voor een nieuwe manier waarop straatmuzikanten aan hun inkomsten komen. Er komen zelfs overboekingen nadat voorbijgangers de muzikanten via Instagram hebben opgezocht, Waar voorheen vooral kleingeld werd geïnd na het spelen van een nummer, zijn overboekingen van substantiële bedragen nu geen uitzondering.
Mensen zijn voorzichtiger met het geven van geld aan straatmuzikanten; vaak dragen ze handschoenen of hebben ze desinfecterende gel bij zich. In veel gevallen hebben ze helemaal geen contant geld meer op zak.
Ondanks dat deze gekke tijd vraagt om aanpassingen, vertellen sommige muzikanten dat ze geen bord neerzetten om voorbijgangers te attenderen dat zij ook digitale betalingen accepteren. Sommigen vinden dat niet netjes of zelfs onbeschoft. Digitaal betalen is een opkomend fenomeen. “Zodra mensen er wat meer aan aangewend zijn dan zullen muzikanten hier zeker meer op inspelen.”
Meer info klik hier

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.